Jag borde flytta till Schweiz...

EU-valet närmar sig, tydligen, och jag tänkte försöka rösta. Det man borde ta reda på då är ju vad man ska rösta på. Jag tog saken i egna händer, eller inte, och hittade ett test på Aftonbladets hemsida, "Så borde du rösta i EU-valet" . Jag hade inte läst på någonting om något av partierna och ska väl erkänna att jag inte har mer än 5% koll på själva EU, men jag tog testet i alla fall. Man fick svara på 30 olika frågor och sedan kom domen baserad på hur lika partierna man svarat. Bland de nationella partierna skulle jag rösta:

Piratpartiet 83,3%
Feministiskt Initiativ 72,6%
Miljöpartiet 72,6%
Vänsterpartiet 71,6%
Junilistan 70,8%
Socialdemokratiska Arbetarpartiet 70,5%
Moderaterna 69,3%
Kristdemokraterna 61,9%
Centerpartiet 58,8%
Sveriedemokraterna 58,8%

Spännande, var väl min första reaktion kanske. Men det var inte slut där. Jag tog reda på hur jag skulle rösta bland alla partier i Europa. Det blev lite mer spännande, kanske chockartat snarare...

Türkiye Komünist Partisi 87,5%
Piratpartiet 83,3%
Plaid Cymru (The Party of Wales) 80,8%
Scottish Green Party 80,8%
I Verdi - Partito Ecologista Svizzero 78,6%
Grüne Partei Schweiz 78,6%
Les Verts - Parti Écologiste Suisse 78,6%
Suomen Kommunistinen Puolue 77,4%
Partido Humanista 76,9%
Eestimaa Rahvaliit 76,3%


Jaa, vad säger man? Ni har närt en kommunist vid er barm kära vänner! Annars känns det som det lutar åt grönt eller vad tror ni? Kanske en sväng in på Piratpartiets hemsida för att se vad de vill egentligen?

EU - här kommer jag med hammaren i högsta hugg...

Mina tankar 22 maj 2009, 23:35-23:50

"Ja, The Hives i öronen, det blir bra, då får jag adrenalin så jag kan slå tillbaka eller skrika högt. Nu går jag...................Kolla bestämt bakåt och skrikmima med i Hate to Say i Told You So, inte mestitta. Bra, ingen där. Gå på högra sidan av vägen där husen står precis vid trottoaren. Åh, de har fönstret öppet, så de hör om jag skriker. Här blir det mörkt. Åh, bästa låten i hela världen. Nu kan jag dö med bra musik i öronen, undrar om de som hittar mig kan lista ut vilken låt jag lyssnade på och förstå att jag var lite lycklig iaf? Happ, nu får jag byta sida av vägen för här kommer det buskar. Åh syrener - jag vill plocka, men då kanske de överfaller mig. Inte bra att stanna i onödan. Vilken av nycklarna är egentligen vassast? Den lilla kanske så ser de inte så tydligt att jag är "beväpnad". Hm. De är ungefär lika vassa. Aah, det kommer en människa emot mig, jag går inte upp på trottoaren utan håller mig på vägen. Hm, han såg sur ut, ingen fara. Aah två personer till! Hm, ett tråkigt par i 30-årsåldern. Kerstin, det kanske inte är så farliga människor ute här, men det är mörkt och det finns många knarkare i den här stan... En kille på cykel och en mörk man i kombi. Inte farligt. Vänd dig bestämt om och kolla läget. Skrik-mima. Snart är jag nästan hemma. Fy vad mörkt det är här. Gå så långt ifrån buskarna som möjligt. Nej, jag kollade mig om mesigt - damn, nu kommer de se att jag är en osäker och svag människa och hoppa på mig. Vilka då? De som inte gick på vägen bakom dig när du kollade? Ja! Okej. That makes sense. Är det någon bakom hörnet? Nej. Tack! Den här låten, men den är ju glad då får jag inget adrenalin. Men jag sjunger med högt ändå, det är ju ingen här. Om det inte sitter någon i buskarna bakom stängslet. Snart framme. Fast här är det ju ingen som bor direkt så varför känns det tryggare? Undrar vad våra grannar där gör? Guitar Hero som sist? Får jag komma in? Nej, jag skulle ju hem och titta på Rena Rama Rolf. Håkan! Nu skuttar jag nästan fram sista biten. Koden - check, hoppas ingen kommer efter mig i dörren. Fyra trappor - nycklar. Hemma!"


Jag har spenderat förmiddagen med att kommit fram till lite olika saker...

Imorse vaknade jag till en norrmann och tre grabbar från Perstorp som grejjade i lägenheten. (Varför är alla hantverkare i Oslo skåningar?) Var tvungen att gå upp innan åtta för att de höll på att byta ut ett repigt fönster. Spännande.

Med andra ord har jag varit uppe ganska länge och de extra timmarna har gett chockerande resultat. Jag har kommit fram till flera olika saker! Bl. a:

Kläderna i Snook's kollektion är ganska så snygga faktiskt, ingen nyhet direkt men jag återupptäckte det i "Snook svett och tårar".

Jag har fått en liten hook-up på att lära mig låttexter för tillfället. Kunskapsabstinens?? Dagens tips kanske? Här - vascheguu: Vestkantsvartinga, Krølla 50-lapp ya'all och en svensk kanske, 17e juni. Det är bara att sätta igång!

Sen har jag kommit fram till att jag kanske kommer få ett inkassobrev, vilket jag med hela mitt hjärta, min hjärna och mina tår INTE HAR LUST MED! Livrädd är väl kanske snarare ordet.


Har jag kommit fram till något mer... Just fan, jag skulle läsa högskoleguiden i efterhand. Får göra't till lunchen. Det kanske är så man ska göra, leva sitt liv bak-och-fram. Läsa högskoleguiden efter att man sökt in, betala i förebyggande syfte när man går in i affären, gifta sig innan man hittat någon att gifta sig med. Bli fastighetsägare innan man skaffar sin första egna lägenhet, och skaffa barnbarn innan man skaffar barn. Någon som vågar anta utmaningen?

Nej, jag kan ju avslöja att jag håller på att knåpa på allas räddning - vårplaylisten! Så, keep your ears open och den kommer hitta dig när du minst anar det!

Dagens otippade kändis:


RSS 2.0